Na muci se poznaju junaci
5

Od Atleticovih ratnika je ostalo "samo ime": Jedan igrač je skupio hrabrost i pretrpio silne uvrede

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Samo jedan nogometaš Atletico Madrida odazvao se navijačima nakon novog poraza u Ligi prvaka, kojim je ovaj klub i zvanično završio nastup u Evropi za sezonu 2022/2023, a bio je to veznjak Saúl Ñíguez koji na kraju morao na svojim leđima ponijeti sve uvrede bijesnih navijača ovog kluba.

"Ne zaslužujete ovaj dres", orilo se stadionom u Portu gdje je Atletico Madrid izgubio rezultatom 2:1 te tako pao na četvrto mjesto na tabeli i ujedno poziciju zbog koje na proljeće nikako neće igrati Evropu.

Blizu 2.000 navijača ovog kluba pozvalo je igrače na raport nakon novog poraza, ali niko od njih se nije odazvao na pravi način, već je jedini ispred njih ostao Saul.

Iako i sam igra u jako lošoj formi, gotovo neprepoznatljivoj u odnosu na neke prethodne godine, Saul je jedini imao hrabrosti stati pred navijače i u potpunosti ih je ispoštovao, iako su oni, jasno, bili jako razočarani zbog situacije u kojoj se klub nalazi i igre koju izabranici Diega Simeonea pružaju.
Podsjećamo, Atletico Madrid je ispao iz Lige prvaka nakon što nisu na svom stadionu uspjeli pobijediti Bayer Leverkusen, a iako se očekivalo da će nastaviti s igranjem u Evropa ligi, sinoćnjim porazom izgubili su i tu mogućnost.
Španski mediji ranije su pisali da, unatoč jako lošim rezultatima u ovoj sezoni, čelnici Atletico Madrida planiraju produžiti ugovor Diegu Simeoneu do 2026. godine, a upravo je i sam argentinski stručnjak pozvao na "zajedništvo" u klubu tokom velike krize koja trenutno vlada.