UEFA posmatra kroz lupu
0

Oba susreta Sarajeva i Levskog utakmice visokog rizika

Klix.ba
Navijači Sarajeva na sjevernoj tribini (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Navijači Sarajeva na sjevernoj tribini (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Utakmice drugog pretkola kvalifikacija za Ligu Evrope UEFA je ocijenila kao utakmice visokog rizika, tako da je za oba meča (19.07. u Sofiji i 26.07. u Sarajevu) dodijelila oficire za sigurnost, koji će pratiti ponašanje navijača oba tima, ali i sigurnosne aspekte organizacije utakmica, objavljeno je fcsarajevo.ba, zvaničnoj web-stranici kluba s Koševa.

Tako će, pored zvaničnog UEFA-inog delegata, stanje sigurnosti u Sofiji nadgledati i Fernande Meese iz Belgije, kao zvanični oficir za sigurnost u ime UEFA-e.

"Proteklih dana imali smo dosta kontakata sa predstavnicima ambasade Bosne i Hercegovine u Sofiji, kao i ambasade Bugarske u Sarajevu, posebno kada je u pitanju sigurnost naših navijača koji će putovati u Sofiju da bodre naš tim. Predstavnici UEFA-e, kao i domaćeg tima Levskog, insistiraju na posebnim aktivnostima i informacijama u vezi sa putovanjem naših navijača, kako bi sve proteklo u najboljem redu", kazao je Sejfo Šehović, komesar za sigurnost FK Sarajevo.

On je dodao da su kod domaćina, kao i kod bugarske policije, insistirali da se prema navijačima FK Sarajevo ophodi sa poštovanjem.

"Uvjeravali smo ih da naši navijači neće praviti nikakve probleme, ukoliko ne budu isprovocirani, a vjerujemo i da će ponovo izostati upotreba pirotehničkih sredstava, na koje smo posebno upozoreni", zaključio je Šehović.

Uprava Levskog je odredila i prihvatljive cijene ulaznica za navijače Sarajeva, koje koštaju oko 10 KM. Svi detalji o kupovini ulaznica bit će dostupni agencijama koje organizuju putovanja.