Thierry Henry
0

"O ruci Luisa Fabiana niko nije rekao ništa"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Thierry Henry ni u New Yorku neće moći pobjeći od svoga slavnog igranja rukom kojim je pomogao odvesti Francusku na Svjetsko nogometno prvenstvo, a bez plasmana ostavio Irsku.

Brojčano jaka irska zajednica u New Yorku je već pozvala na bojkot utakmica Red Bullsa zbog dolaska Henryja, a bivši napadač Arsenala i Barcelone im je uzvratio pogotkom već u svojoj premijernoj utakmici u kojoj je američka ekipa izgubila od Tottenhama (2-1). Reakcija Iraca naljutila je Henryja koji želi da njegovom “rukometu” napokon prestane davati tolika pažnja.

"Bilo je zabavno vidjeti kako je Luis Fabiano na SP-u dao gol za Brazil protiv Obale Bjelokosti nakon igranja rukom i niko nije rekao ništa. Bilo mi je to čudno, ali to je tako. Već sam toliko puta pričao o onome što se dogodilo protiv Irske i jasno sam dao do znanja da nisam to učinio namjerno. Radilo se o lošem pokretu, a na kraju nisam ja postigao gol", kazao je 32-godišnji Francuz za News of the World.

Prisjetio se Henry i kako je Arsenal 2001. poražen u finalu FA Cupa protiv Liverpoola (2-1) u utakmici u kojoj sudija nije dosudio kazneni udarac za “topnike” nakon što je Stephane Henchoz igrao rukom na gol-crti.

"Znate li koliko sam još utakmica u karijeri izgubio zbog suparničkog igranja rukom? Nakon utakmice protiv Irske sam se izvinio, ali pravila su takva. Ako sudija ništa ne svira, igra se nastavlja".