Nogomet
128

NS BiH: Posebne mjere za navijače tokom utakmice BiH - Izrael

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Povodom odigravanja kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Izraela danas je u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održan operativni sastanak gdje su dogovoreni bezbjednosni detalji pri organizaciji ove utakmice.

Naša reprezentacija će 12. juna na Bilinom Polju u Zenici ugostiti reprezentaciju Izraela, a već duže vremena glavna tema odigravanja ovog susreta jeste bezbjednost. Tim povodom danas je u Sarajevu na incijativu NSBiH održan sastanak na kojemu su razmotreni svi aspekti organizacije priprema obje selekcije i organizacije navedene utakmice, sa posebnim fokusom na sigurnost svih aktera i gledalaca.

"Imajući u vidu da se radi o utakmici visokog rizika, a cijeneći ukupnu situaciju u državi i regionu, zaključeno je da svi relevantni subjekti trebaju poduzeti odgovarajuće preventivne mjere i aktivnosti kako bi meč protekao u skladu sa propisanim procedurama", istakli su iz NSBiH.

S tim u vezi bit će definisane i posebne mjere koje se odnose na navijače, kako bi blagovremeno bio spriječen svaki pokušaj nedozvoljenih i kažnjivih radnji o čemu će javnost biti informisana na adekvatan način.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine će i u narednom periodu u saradnji sa nadležnim sigurnostim strukturama u BiH nastaviti intenzivne organizacione i bezbjednosne aktivnosti vezane za meč koji će biti odgiran na Bilinom Polju.