Stigao s Pecare
30

Novo pojačanje Sarajeva: Volim izazove i igranje pod pritiskom, spreman sam stati i na gol

K. H.
Foto: Screenshot/Facebook
Foto: Screenshot/Facebook
Sada već bivši nogometaš Širokog Brijega Ivan Ikić jučer je i zvanično pojačao FK Sarajevo i od naredne sezone igrat će za tim koji s klupe predvodi Feđa Dudić, a u izjavi za klupsku stranicu rekao je da ima velike ambicije i da je to razlog zašto je došao u klub.
Ikić je rođen u Đakovu 13. septembra 1999. godine, a u Sarajevo stiže nakon što mu je istekao ugovor sa Širokim Brijegom. Kaže da se sa Sarajevom brzo dogovorio i da može igrati sve pozicije u napadu, no ako bude trebalo, može stajati i na golu.

"Očekivanja su velika. Dolazim u veliki klub, s visokim ambicijama. Na poziv šefa stručnog štaba i direktora kluba brzo smo se dogovorili. Odlučio sam promijeniti sredinu, jer volim nove izazove i stalno dokazivanje. Desno krilo mi je prirodna pozicija, ali volim igrati i lijevo krilo, napadač, a vidjet ćemo šta će šef tražiti od mene. Ja ću biti 100 posto na raspolaganju, makar i na golu da budem", kazao je Ikić u prvoj izjavi kao novi nogometaš Bordo tima i dodao:

"Jaka je Premijer liga BiH, ali Sarajevo je Sarajevo. Ambicije su jako velike, da nisu ne bih se ni odazvao. Želim izazove, volim igrati pod pritiskom."

Krilni napadač potpisao je ugovor na dvije godine, uz opciju produženja na još jednu dodatnu. Ikić je prošao sve kategorije u omladinskom pogonu Osijeka, a upisao je i jedan nastup za seniorski tim svog matičnog kluba.

U karijeri je igrao za Lučko i Međimurje prije nego što je stigao u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.