Pljačkaši na motorima
29

Novinarka napadnuta u programu uživo uoči finalne utakmice Copa Libertadores

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Finale Copa Libertadoresa između dva brazilska tima, Athletico Paranaensea i Flamenga, u blizini Monumental Isidro Romero Carbo, ekvadorskog stadiona u Guayaquilu privlači dosta pažnje, a da je profesija novinara u određenim prilikama rizična osjetila je novinarka Vanesa Robles.

Naime, dok je govorila o sigurnonoj situaciji uoči finala Copa Libertadores, nju su napale i pokušale opljačkati dvije osobe koje su stigle na motociklima.

"Čovječe, uživo smo. Hoćeš li me opljačkati dok smo u prijenosu uživo?", vikala je novinarka u programu uživo, a napadači su zatim pobjegli kada su shvatili da su u dikretnom prijenosu.

Dok su bježali Robles je ugledala policajca kako dolazi i insistirala je da krene za njima nakon pokušaja pljačke. Novinarka je nakandno priznala da su joj, kada su je vidjeli da radi oko stadiona, rekli da bude oprezna, jer bi mogla biti opljačkana.

Ministar sporta Ekvadora Sebastián Palacios najavio je da će sigurnost događaja biti u potpunosti zagarantovana, jer su sa Conmebolom i ministrom osmislili plan sigurnosti i vanrednih situacija.

Finale Copa Libertadoresa na programu je u subotu, a stadion u Guayaquilu će biti gotovo pun. Kapacitet je 57.267 gledalaca, a procjenjuje se da će na tribinama biti oko 50.000 gledalaca.