Nogomet
4

Novi poraz Dinama, Šehićevom Qarabagu važan bod kod St. Etiennea

Piše: A. D.
St. Etienne -Qarabag (Foto: AFP)
Završeno je još deset mečeva Evropske lige u grupama A, B, C, D i F, dok je utakmica grupe E između Estorila i PSV Eindhovena prekinuta pri rezultatu 3:2 u korist domaćina.

Grupa A

Derbi grupe A i jedan od najzanimljivijih mečeva večerašnjeg dijela Evropske lige na El Madrigalu igrali su Villarreal i Borussia M'gladbach. Meč je okončan rezultatom 2:2, nakon što su domaći igrači u dva navrata imali vodstvo. Vietto je domaće doveo u vodstvo, a izjednačio je Raffael. Novo vodstvo domaćinu donio je Cheryshev, a konačnih 2:2 postavio je Xhaka sjajnim udarcem iz slobodnog udarca.

Zurich je preokretom upisao tri boda na domaćem terenu protiv Apollona. Konačan rezultat meča glasio je 3:1. Za domaće su pogađali Djimsiti i dva puta Chikhaui, dok je jedini gol za goste postigao Rosa.

Tabela:

Borussia M'gladbach 9 Villarreal 8 Zurich 7

Apollon 3

Grupa B

HJK Helsinki u skandinavskom derbiju porazio je Kopenhagen rezultatom 2:1. Baah je domaćina doveo u vodstvo, izjednačio je Nilsson u posljednjoj minuti, da bi u četvrtom minutu sudijske nadoknade trijumf domaćinu donio Kandji. U drugom susretu ove grupe Torino i Club Brugge su remizirali, a pogodaka na ovoj utakmici nije bilo.

Tabela:

Club Brugge 9 Torino 8 HJK Helsinki 6

Kopenhagen 4

Grupa C

Asteras i Bešiktaš podijelili su bodove, a rezultat ove utakmice glasio je 2:2. Demba Ba gostima je donio vodstvo u ranoj fazi utakmice, koje je nešto kasnije udvostručio Tore. Barales je smanjio na 1:2, da bi Parra u finišu postavio konačnih 2:2.

Minimalan trijumf upisao je Tottenham na domaćem terenu nad Partizanom rezultatom 1:0, nakon što je utakmica prekidana u četiri navrata. Jedini gol na utakmici postigao je Stambouli.

Tabela:

Tottenham 11 Bešiktaš 9 Asteras 5 Partizan 1

Grupa D

Odličan nastup u Evropskoj ligi ove sezone Salzburg je potvrdio još jednim trijumfom i to u gostima na Celtic Parku u Glazgovu rezultatom 3:1. Gol Johansena za Celtic nije bio dovoljan pošto je prethodno dva puta pogađao sjajni Alan. Trijumf gostiju potvrdio je Keita u sudijskoj nadoknadi.

Dinamo se davno oprostio od takmičenja u Evropskoj ligi, a novi u nizu poraza Modri su doživjeli na gostovanju kod rumunskog predstavnika Astre. Jedini gol na utakmici za domaćina postigao je Bukari.

Tabela:

Salzburg 13 Celtic 8 Astra 4 Dinamo 3

Grupa F

Inter je sa igračem manje došao do trijumfa nad Dniprom na stadionu Giuseppe Meazza rezultatom 2:1. Rotan je gostima donio rano vodstvo, koje je deset minuta kasnije mogao udvostručiti Konopljanka koji je promašio jedanaesterac. Zdravko Kuzmanović kaznio je promašaj i izjednačio na 1:1, da bi pobjedonosni gol za Inter postigao Osvaldo. Tri minuta prije Osvaldovog pogotka kod domaćina je isključen Ranocchia.

Qarabag našeg Ibrahima Šehića uoči posljednjeg kola ima realne izglede da se domogne drugog kruga nakon večerašnjeg remija u gostima protiv St. Etiennea. Bilo je 1:1, a naš internacionalac na golu gostiju proveo je svih 90 minuta. Nadirov je gostima donio prednost, a konačnih 1:1 postavio je Van Wolfswinkel.

Tabela:

Inter 11 St. Etienne 5 Qarabag 5 Dnipro 4