Ponajbolji igrači Plemića
29

Novi odlasci iz redova prvaka: Bilbija i Todorović napuštaju Zrinjski

Piše: O. T.
Nemanja Bilbija najvjerovatnije odlazi u Južnu Koreju. (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nemanja Bilbija najvjerovatnije odlazi u Južnu Koreju. (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najbolji strijelac BHT Premijer lige BiH Nemanja Bilbija (28) najvjerovatnije napušta redove Zrinjskog, saznaje Klix.ba, a uz njega bi klub mogao napustiti i krilni napadač Ognjen Todorović (29).

Zrinjski razmatra nekoliko ponuda za Bilbiju, a najvjerovatnije će pristati na ponudu iz Južne Koreje. Osim te ponude, klub je za Bilbiju dobio i ponude iz Kine i Turske.

Bilbija je u Zrinjski došao na ljeto 2015. godine nakon što je napustio Sarajevo i od tada je osvojio tri titule prvaka BiH s Plemićima, a iza njega je sjajna polusezona okončana s 14 golova i tri asistencije u prvenstvu. Bilbija je trenutno prvi strijelac Premijer lige te je najbolji igrač lige kada se zbroji učinak golova i asistencija.

Todorović je na meti turskog drugoligaša Osmanlispora i izgledne su šanse da će se taj transfer realizirati. Ovaj krilni napadač je također stigao iz Sarajeva u Zrinjski, a stigao je u februaru 2015. godine. U ovoj sezoni Todorović je upisao 17 nastupa u Premijer ligi pri čemu je postigao dva gola i dodao tri asistencije.

Bilbija i Todorović definitivno spadaju među najbolje igrače u historiji Zrinjskog i njihov period u klubu u svakom slučaju bit će upisan zlatnim slovima. Pošto se radi o igračima kojima na kraju sezone ističu ugovori, ne očekuje se velika odšteta za Zrinjski, no klub će definitivno dobiti određene iznose.

Zrinjski je u međuvremenu raskinuo ugovore s tri igrača, a to su Toni Jović, Srđan Stanić i Stefan Barić.