Ancelotti već oduševljen
52

Novi izgled Santiago Bernabeua ostavlja bez daha: Pogledajte kako su uložili 575 miliona eura

K. H.
Stadion Santiago Bernabéu (Foto: Real Madrid/Twitter)
Stadion Santiago Bernabéu (Foto: Real Madrid/Twitter)
Real Madrid objavio je snimak rekonstruisanog stadiona Santiago Bernabeua te prikazao kako nakon uloženih 575 miliona eura izgleda, može se slobodno reći, najmoderniji stadion na svijetu.
Kraljevski klub je rekonstrukciju svog stadiona počeo još 2019. godine, a cilj je bio da Santiago Bernabeu, kada se sve završi, postao moderno zdanje.
I iako je posao rekonstrukcije kasnio, Real se na društvenim mrežama uoči utakmice protiv Getafea pohvalio kako su svi radovi završeni i snimcima iz drona prikazao je kako izgleda novi stadion. Tu su novi krov, novi vanjski izgled stadiona i novi teren.

Prikazana je sjajna arhitektura stadiona, koji sada ima futuristički izgled, a ni navijači Kraljevskog kluba nisu previše razočarani što se rok za izgradnju i završetak radova produžio za godinu dana. Naravno, radovi na stadionu nisu u potpunosti završeni.

Santiago Bernabeu dobio je pokretni teren koji će mu omogućiti uklanjanje travnjaka kad se ne igraju nogometne utakmice te prilagođavanje drugim svrhama kao što su košarkaške utakmice Eurolige, održavanje koncerata i slično. I to sve u nekoliko dana.

"Ovo je spektakularna atmosfera, ima nešto novo u našem stadionu. Mislim da su nam navijači danas dosta pomogli, a da je pomogla i ova, nešto zatvorenija atmosfera. Mogli ste osjetiti da su navijači pomogli igračima i to će biti vrlo važno za budućnost", rekao je Ancelotti nakon utakmice.

Podsjećamo, Real Madrid je golom Bellinghama u sudijskoj nadoknadi došao do preokreta i pobjede protiv Getafea te s maksimalne četiri pobjede ostao prvi na tabeli španske La Lige.