Nesreća u Udinama
24

Novi igrač Tottenhama Mercedesom uništio restoran i napravio štetu od više hiljada eura

D. P.
Udogie je nesreću imao tokom protekle noći (Foto: Il Mattino)
Udogie je nesreću imao tokom protekle noći (Foto: Il Mattino)
Buduća zvijezda Tottenhama Destiny Udogie izgubio je kontrolu nad svojim Mercedesom i uništio je terasu jednog restorana u Italiji.

Iz Italije dolaze vijesti o saobraćajnoj nesreći 20-godišnjeg igrača, novog člana Tottenhama, kojeg su Spursi kupili tokom zime i ostavili na posudbi u Udineseu do ljetnog prijelaznog roka.

Mladi igrač je, prema navodima italijanskih medija, svojim Mercedesom uništio terasu restorana i prouzrokovao štetu koja se mjeri u hiljadama eura. Nesreća se dogodila u Udinama, gdje živi i igra za Udinese još neko vrijeme, prije nego što naljeto stigne u svoj novi klub Tottenham.

Nogometaš je vozio tokom noći i izgubio je kontrolu nad Mercedesom, a onda polupao stolove i završio u staklenom izlogu. Udogie nije povrijeđen, a policija je izvršila testiranje na alkohol.

Rezultati alkotesta nisu objavljeni, a na društvenim mrežama dijele se fotografije smrskanih dijelova stolova, stolica i prozora.

Inače, Udogie je nedavno potpisao ugovor za Tottenham koji ga je platio 18 miliona eura Udineseu. Ostavili su ga na posudbi u Udinama, a mladi italijanski reprezentativac svom novom klubu priključit će se u junu. Spursi imaju velika očekivanja od njega.