Nevjerovatna statistika
141

"Novi Džeko" Dženan Pejčinović ruši sve pred sobom u omladinskim reprezentacijama Njemačke

D. P.
Pejčinović gazi u reprezentaciji Njemačke (Foto: Twitter)
Pejčinović gazi u reprezentaciji Njemačke (Foto: Twitter)
Jedan od najvećih talenata njemačkog nogometa Dženan Pejčinović nastavio je briljirati u omladinskim selekcijama Njemačke gdje je u oktobru postigao pet golova i dodao tri asistencije.
Pejčinović (18) za 1,25 miliona eura prošle godine prešao je iz omladinskih kategorija Augsburga u Wolfsburg, što dovoljno govori o njegovom potencijalu. Ubrzo je postao nositelj igre mlade ekipe Wolfsburga, ali i omladinskih kategorija Njemačke.

Najinteresantnija je njegova statistika za njemačke omladinske reprezentacije. Odigrao je ukupno 34 utakmice i postigao 35 golova, što djeluje potpuno nevjerovatno.

Tokom oktobra je odigrao tri blistave utakmice za U-19 sastav Njemačke. Protiv Poljske, Sjeverne Makedonije i Kazahstana postigao je ukupno pet golova i dodao tri asistencije te se tako nametnuo u najvećeg njemačkog talenta svoje generacije.


Pejčinović je u klubu dobio nadimak "novi Džeko". O tome je govorio za Kicker te otkrio da mu je uzor Harry Kane, ali je i sam svjestan da ga ljudi više upoređuju s Edinom Džekom.

"I ja sam to čuo (smijeh). Neki saigrači iz ekipe su mi dali nadimak "Džeko", jer bi trebali biti sličan tip igrača", objasnio je mladi napadač kojem očigledno godi nadimak i poređenje s Dijamantom.





Inače, Pejčinović pored njemačkog posjeduje i crnogorsko državljanstvo jer su njegovi roditelji iz Plava. Nije poznato da li bi imao pravo stjecanja bh. sportskog državljanstva, no ukoliko bi postojala želja s nogometaševe strane za takvo nešto, Nogometni savez BiH bi trebao učiniti sve što je u njegovoj moći.