Inovativan dizajn
13

Novi Bayernov dres bit će inspirisan motivima Supermanovog odijela

H. H.
Foto: Footy Headlines
Foto: Footy Headlines
Specijalizovani nogometni portal Footy Headlines objavio je izgled novog Bayernovog dresa za narednu sezonu, dizajniranog s iznenađujućom inspiracijom i motivima Supermanovog odijela.

Gornji dio dresa u tamno crvenoj boji se zatvara u obliku slova "V", a donji dio dresa je u tradicionalnoj crvenoj boji kao i svake sezone. Na dresu je izražen je Adidasov logotip, te logo Deutsche Telekoma kao glavnog sponzora.

Dizajn je inovativan u odnosu na prethodne sezone, a za to ima razloga. Prema Footy Headlinesu, interni klupski izvori potvrdili su da je novi dres kreiran u čast svih "klupskih superheroja", od igrača na terenu do navijača na tribinama.

Footy Headlines piše da je oblik slova "V" oko vrata i kao separator dvije glavne boje na dresu, inspirisan Supermanovim odijelom, na kojem je kultni znak "S" također pozicioniran u obliku slova "V".

Iako još uvijek nije potvrđeno da će novi dres Bayerna zaista biti ovakav, Footy Headlines je obično objavljivao provjerene informacije, a na bavarskom klubu je da evetualno potvrdi da li će dres zaista biti inispirisan čuvenim filmskim superherojem.