Španska La Liga
20

Nova Barcina zvijezda priredila show za 13 minuta: Postigao je gol pa dobio apsurdan crveni karton

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nogometaši Barcelone ostvarili su trijumf u 23. kolu španske La Lige, pošto su s 3:1 u gostima savladali ekipu Alavaesa, a meč je obilježila nova zvijezda Katalonaca Vitor Roque.

Roque ima 18 godina, nedavno je pojačao Barcelonu u transferu iz brazilskog Atletico Paranaensea od 40 miliona eura, a večeras je u 13 minuta priredio pravi show.

Ušao je na teren Roque u 59. minuti kada su Katalonci vodili 2:1 golovima Lewandowskog i Gundogana, da bi mladi Brazilac već u 63. minuti postigao gol za 3:1 na asistenciju Forta.

No, uslijedio je žuti karton za Roquea u 67. minuti, a potom i drugi samo pet minuta poslije, koji je bio potpuno apsurdan te je brazilski tinejdžer isključen iz igre.

Tada je protivnički igrač startovao na Roquea, ali sudija je procijenio da ga je Brazilac nagazio i zato mu pokazao drugi žuti karton i put ka svlačionici.

Inače, bila je ovo druga utakmica zaredom u La Ligi na kojoj Roque postiže gol jer je bio strijelac i prije četiri dana protiv Osasune (1:0).

Utješni gol za Alaves večeras je postigao Omorodion.

Barca je s 50 bodova i dalje daleko od prvoplasiranog Real Madrida jer zaostaje 7 bodova, a ima i utakmicu viška. Između njih je Girona s 55 bodova.

Tabela: