Carlo Ancelotti
0

Nogometnu filozofiju naučio proizvodeći sir

Totalsport
Menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti objasnio je kako za svoju nogometnu filozofiju može zahvaliti iskustvu koje je stekao kao dječak proizvodeći sir sa svojim ocem.

Italijan je Milan vodio do dva naslova pobjednika Lige prvaka, a sada isto želi ponoviti s londonskim klubom u koji je prešao ovo ljeto. A kako doći do uspjeha, Ancelotti je objasnio u Sunday Mirroru.

  • Moj je otac bio poljoprivrednik. Kao dječak sam muzao krave i sjekao drveće i grmlje. Najvažniji je proizvod bilo mlijeko od kojeg se radi sir parmezan. A tu sam naučio važnu lekciju: čekati i biti strpljiv - kazao je Ancelotti.

  • Ko želi proizvesti parmezan, mora čekati najmanje godinu dana prije nego što sve bude spremno. Sadiš danas, a plodove skupljaš za godinu ili dvije. To je moja nogometna filozofija - dodao je.

Ancelotti je objasnio da takav pristup nema samo u nogometu, već i općenito u životu.

  • To je moj stil, moj način života. Ne smijete biti nestrpljivi oko rezultata. Ako ste sve napravili pravilno, on će doći.