Nogomet
0

Nogometni savez BiH obilježava UEFA Grassroots dan

FENA
Evropska nogometna federacija (UEFA) u sedmici koja prethodi finalnoj utakmici Lige prvaka organizira Evropski dan nogometa, odnosno UEFA Grassroots dan.

Osnovna filozofija UEFA Grassroots programa je da nogomet mora biti otvoren za sve, bez obzira na spol, uzrast, sposobnost, nacionalnu, vjersku i rasnu pripadnost, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Proslavi Grassroots dana pridružit će se i Nogometni savez BiH organiziranjem nogometne manifestacije za dječake i djevojčice uzrasta od osam do deset godina 22. maja na stadionu FK Glasinac na Sokocu.

Na događaju će učestvovati najmlađi igrači i igračice Sarajeva, Željezničara, Olimpica, Novog Grada, ekipe Napad je najbolja odbrana iz Donjih Moštri, Slavije, Piksi, Olimpa, Glasinca, Fojnice, Mostara, Širokog Brijega, Brijesnice Donje, Radnika, SFK 2000 (kadeti), Mladost Nević Polje (kadeti), Salt City, te dječaci i djevojčice iz ustanova ''Specijalna olimpijada'', UG ''Oaza'' Sarajevo, Međunarodni forum solidarnosti ''Beskućnici'' Doboj Istok, JU ''Bjelave'' Sarajevo i ''Dom porodica'' Zenica.

"Na taj dan želimo da mlada populacija širom Bosne i Hercegovine uživa. Manifestacija će se održati na Sokocu gdje ćemo imati na raspolaganju sve sportske resurse da obilježimo i afirmišemo UEFA Grassroots dan u najljepšem smislu. Učesnici će biti djevojčice i dječaci, njih oko 1000 iz raznih dijelova naše zemlje", rekao je tehnički direktor NSBiH Denijal Pirić.