Nogomet
149

Nogometni reprezentativci sutra se okupljaju na Ilidži, prvi treninzi u kampu FK Sarajevo

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometna reprezentacija BiH sutra zvanično počinje pripreme za prvi meč u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, protiv Estonije.

Utakmica protiv Estonije igra se u Zenici 6. septembra, a nakon sutrašnjeg okupljanja prvi dio priprema Zmajevi će održati u trening kampu FK Sarajevo u naselju Butmir.

"Stručni štab reprezentacije obišao je naš kamp i jako su zadovoljni viđenim, a kolektiv našeg kluba, bit će na usluzi reprezentativcima, kako bi njihov boravak u Trening centru FK Sarajevo prošao u najboljem mogućem redu", navode iz FK Sarajevo.

Za meč protiv Estonije selektor Mehmed Baždarević je pozvao 26 igrača.

"Nekoliko puta sam boravio u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru i vidio sam da postoje vrhunski uslovi za rad. Predložio sam Savezu da prvi dio priprema odradimo u Trening centru FK Sarajevo, jer pored dobrih uslova, Trening centar se nalazi blizu hotela u kojem se nalaze naši reprezentativci", kazao je Baždarević.

Nakon susreta s Estonijom, u 2. i 3. kolu igrat ćemo protiv Belgije u gostima (7. oktobar) i protiv Kipra kući (10. oktobar).