Sutra na Piroti
0

Nogometne legende pred humanitarni meč u Travniku: Spektakl vrijedan pažnje

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Humane zvijezde reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine sutra će u Travniku odigrati prijateljsku humanitarnu utakmicu, a sav novac bit će usmjeren za dvije škole u Travniku.

Istinski spektakl kojem će prisustvovati najveće zvijezde Vatrenih iz '98 godine, ali i bh. reprezentativci s druge strane te brojni drugi sportisti i poznate ličnosti kao i ambasadori, sutra će biti odigran na stadionu Pirota u Travniku s početkom u 17 sati.

Događaju će prisustvovati i trener svih trenera, legendarni Miroslav Ćiro Blažević, koji je nedavno proglašen za počasnog građanina Travnika, a kojem će sutra biti uručeni ključ Travnika.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Travniku sutrašnji humanitarni meč su najavili najpoznatiji sportski radnici u BiH i Hrvatskoj, a među njima i Ćiro.

Načelnik Travnika Kenan Dautović je kazao da je sretan što je Ćiro smogao snage i došao u Travnik s kojim ima veoma duboke korijene.

"Ovo je spektakl koji je vrijedan pažnje i nadam se da će ući u tradiciju bez obzira na mjesto susreta. Divna je prilika, humanitarna dimenzija, ali u ova turbulentna vremena mislim da ništa ljepše ne možemo uraditi nego poslati poruke mira, ljubavi i suživota s naašeg područja", kazao je Dautović.

Dodao je da ujedno obilježavanje Dana Evropske unije u BiH sutra počinje u Travniku.

Ćiro je u obraćanju prisutnima kazao da je uzbuđen jer dugo vremena nije prisustvovao ovakvoj vrsti susreta.

"Dok traješ - traješ, kada prestaneš onda živiš od uspomena kada te se neko sjeti. Ja sam imao privilegiju da sam s vama s kojima surađujem toliko godina i neobično sam uzbuđen da se mogu družiti s onima koji su najvažniji", izjavio je Blažević.

Dodao je da ovaj teren na kojem se nalazi pripada samo privilegovanim te da je sretan i ponosan što je za života doživio da je počasni građanin Travnika.

Mate Bulić, dopredsjednik humanih zvijezda Hrvatske je izjavio da je u Travnik sa ekipom došao bez razmišljanja na poziv organizatora Ivice Đambasa.

"Nije bilo nikakve dileme hoćemo li doći. O sastavu ne bih govorio, ali dolaze momci željni i sretni što su dio ove priče u Travniku koja je posebna. Dosta je afirmiranih ljudi, a Travnik je ovo zaslužio", izjavio je Bulić te dodao da ova priča treba biti podstrek za sve.

Vlatko Glavaš i Fuad Muzurović su kazali da su sretni što su u Travnku te da ovja projekt treba postati tradicija koja bi se svake godine igrala u drugom gradu.

"Trebalo je i ranije da se nešto desi, uvijek sam spreman da ovakve utakmice podržim. Privilegija je da budem prisutan ovom činu kojeg će Ćiro sutra zvanično označiti. Imao sam sreće da sam se s njim družio i mnogo mi je pomogao kao treneru", kazao je Muzurović.

Svi govornici sutra su pozvali sve bh. građane da svojim prisustvom pomognu u realizaciji ovog projekta čiji progrma počinje u 15:30 sati na Piroti, a humanitarna utakmica se igra s početkom u 17 sati.