Povratak na trening
7

Nogometaši španskog prvoligaša: Ne možemo ispoštovati mjere, strah nas je novog vala pandemije

F. Z.
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Eibar je prvi klub španske La Lige koji je otvoreno izrazio bojazan zbog povratka na trening i pozvao je na odgovornost čelnike lige.

"Zabrinuti smo zbog početka trening aktivnosti zato što nećemo biti u prilici da ispoštujemo prvu preporuku stručnjaka, a to je fizička distanca", rekli su nogometaši Eibara u izjavi koju su dali za radiostanicu Cadena Ser.

"Zabrinuti smo zbog toga što bismo se mogli, radeći ono što volimo najviše, zaraziti koronavirusom i tako prenijeti zarazu porodicama i prijateljima i na taj način doprinijeti novom valu pandemije. To bi imalo strašne posljedice za čitavu populaciju", naveli su nogometaši.

Istaknuli su kako bi zdravlje trebalo biti na prvom mjestu.

"Tražimo granacije i zahtijevamo odgovornost", poručili su nogometaši Eibara.

Iz La Lige su rekli kako je normalno da igrači budu zabrinuti i oprezni zbog povratka, ali da je liga preduzela sve mjere kako bi spriječila širenje koronavirusa.

"Naravno da razumijemo da igrači imaju brojne emocije, uključujući i strah. Ovo je nepredvidljivo vrijeme. Ipak, preduzeli smo sve mjere kako bi povratak na teren i treninge bio siguran. Bit će sigurnije igrati nogomet nego otići u supermarket ili apoteku", rekao je glasnogovornik La Lige.