Nogomet
120

Nogometaši Njemačke na poluvremenu dogovorili da ne ponižavaju Brazilce

Klix.ba
Foto: Arhiv/EPA
Foto: Arhiv/EPA
Nogometni reprezentativci Njemačke su na poluvremenu utakmice polufinala Svjetskog prvenstva protiv Brazila dogovorili da u drugom dijelu utakmice ne ponižavaju protivnika, budući da su nakon prvih 45 minuta vodili čak 5:0.

Stoper Mats Hummels otkrio je kako je razgovarao o tome sa saigračima u svlačionici u Belo Horizonteu nakon potopa Brazila u prvom dijelu meča. Tako su dogovorili i da ne likuju previše nakon historijskog trijumfa 7:1 protiv Brazila.

"Dogovorili smo da ostanemo fokusirani na meč i da ih ne nastojimo poniziti. Protivnika morate poštovati i vrlo je važno da smo to činili u drugom poluvremenu te utakmice te da nismo pokušavali izvoditi egzibicije ili nešto slično. Mi smo igrali svoju igru svih 90 minuta", rekao je Hummels, prenosi Mirror.

Brazilski igrači bili su šokirani izvedbom Nijemaca, no Hummels ističe da Nijemci moraju ponoviti veliku utakmicu kako bi osvojili trofej svjetskog prvaka.

"Nakon našeg drugog gola Brazilci su bili u šoku, što smo sjajno iskoristili i dali im pet golova u prvom poluvremenu. To se ne događa tako često. Ipak, moramo ostati na zemlji jer znamo kako će biti teško u nedjelju u finalu. Znamo da smo jedna od najboljih ekipa na svijetu, ali uvijek je potrebno i malo sreće. Bio je to sjajan dan za nas. Moramo uživati u našoj pobjedi, ali ona neće puno vrijediti ako izgubimo finale", smatra Hummels.