Izbacili su Petra Šegrta
0

Nogometaši Jordana ostvarili historijski uspjeh pa uz emocije proslavili polufinale

D. P.
Jordanci tokom slavlja plasmana dalje (Foto: Twitter)
Jordanci tokom slavlja plasmana dalje (Foto: Twitter)
Nogometna reprezentacija Jordana ostvarila je najveći uspjeh u historiji tamošnjeg nogometa plasmanom u polufinale Azijskog kupa pobjedom nad Tadžikistanom rezultatom 1:0.

Jordanci ispisuju bajku koja još uvijek nije dovršena jer su se danas plasirali među najbolje četiri nogometne ekipe Azije. U četvrtfinalu su s minimalnih 1:0 savladali ekipu Tadžikistana koju predvodi hrvatski stručnjak i dobro poznato ime u BiH Petar Šegrt.

Šegrt je svojevremeno bio trener Zvijezde Gradačac, kada su ga fanovi u BiH bolje upoznali, a sada na odličan način vodi Tadžikistan. Ipak, rješenje za Jordance nije pronašao.

Jedini gol na utakmici bio je autogol u 66. minuti. Tadžikistanac Vahdat Hanonov je postigao autogol i rastužio svoju naciju, a Jordan poslao u polufinale najvećeg kontinentalnog takmičenja u Aziji.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, navijači i igrači Jordana priredili su pravi delirij na stadionu Ahmad bin Ali u katarskom Al Rayyanu. Nije ni čudo jer su se prvi put u svojoj historiji plasirali u polufinale Azijskog kupa.

Tu će Jordan igrati protiv boljeg iz večerašnjeg pravog derbija između Australije i Južne Koreje. Ko god da prođe od ove dvije selekcije u polufinale, bit će veliki favorit protiv Jordana, ali ovu selekciju nikako ne treba otpisati.