Podrška Palestini
131

Nogometaši iz Alžira bojkotovali utakmicu legendi zbog bivšeg trenera Chelseaja i Partizana

H. H.
Avram Grant je bio trener ekipe "Svjetskih legendi" (Foto: FIFA / Twitter)
Avram Grant je bio trener ekipe "Svjetskih legendi" (Foto: FIFA / Twitter)
Trojica alžirskih nogometaša nisu se pojavila na humanitarnoj utakmici u Dohi zbog prisustva izraelskog stručnjaka i nekadašnjeg trenera Chesleaja i Partizana Avrama Granta.

Doha je u petak bila domaćin utakmice ekipe "Arapskih legendi" protiv "Svjetskih legendi" u sklopu priprema za finale Aarapskog kupa, ali činjenica da je Grant bio na klupi tima svijeta, očito se nije svidio alžirskim legendama.

Rabah Madjer, Rafik Saifi i Rafik Halliche koji su bili navedeni među sudionicima, na kraju se nisu ni pojavili na događaju, prenosi The Times of Israel.

Alžir nema diplomatske veze s Izraelom i u svim prilikama zagovornici su palestinske slobode, te se čak i na sportskim borilištima odbijaju takmičiti protiv Izraelaca.

Najsvježiji primjer je džudista Fethi Nourine koji se povukao se s Olimpijskih igara u Tokiju ove godine kako bi izbjegao potencijalni meč s izraelskim protivnikom.

Zbog toga možda i ne iznenađuje da FIFA u svom službenom izvještaju nije spomenula povlačenje alžirskih legendi.

Grant (66) je u dugogodišnjoj trenerskoj karijeri bio selektor Izraela, a pored klubova iz svoje zemlje vodio je Chelsea, Portsmouth, West Hamu, beogradski Partizan i reprezentaciji Gane.