Nogomet
0

Nogometaši Čelika uvjereni u pobjedu protiv Zrinjskog: Sezonu želimo završiti neporaženi

Piše: E. M.
Detalj sa današnje konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika u okviru 28. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju ugostiti će trećeplasiranu ekipu na tabeli Zrinjskog koja ima velike ciljeve do kraja sezone.

Zeničani su u posljednjih pet kola upisali pet pobjeda, a i u utakmicu protiv Zrinjskog ulaze sa imperativom pobjede. Svjestan važnosti meča za protivnika, trener Čelika Elvedin Beganović je kazao da će nastaviti igrati kao do sada sa samo jednim ciljem - pobjedom.

"Mi ćemo da igramo kao što smo igrali i proteklih utakmica gdje smo željeli samo pobjedu i cilj nam je da ostanemo neporaženi. Sada nam dolazi Zrinjski koji se bori za vrh tabele i izlazak u Evropu. Oni imaju svoje, a mi imamo svoje da nastavimo ovu priču i da igramo kao protiv Širokog Brijega i Slavije. Momci zaista od početka ove polusezone vrijedno rade što se vidi i na rezultatima i vjerujem da ćemo ovu sezonu završiti neporaženi", izjavio je Beganović.

U sastavu za utakmicu protiv Zrinjskog Beganović neće moći računati na Gojkovića, dok se u igru vraća Anel Dedić. Prvotimac Čelika i strijelac šest golova za crno-crvene Marin Popović se nada da će nastaviti seriju dobrih igara i golova.

"Sigurno je da dobra igra neće izostati. Mi smo posljednjih kola igrali fenomenalno, momci u pokazali da imamo želju i volju da osvojimo tri boda. Drago mi je zbog svega što se desilo u proteklom periodu, a u subotu idemo da osvojimo što više bodova. Publika se polako vraća, to je sigurno zbog rezultata, a ja se nadam da će Robijaši na kraju biti na jugu i dati nam podršku", istakao je Popović.

Utakmica Čelika i Zrinjskog na rasporedu je u subotu sa početkom od 17 sati na stadionu Bilino Polje.