Nogomet
0

Nogometaši Čelika počeli pripreme za drugi dio sezone

FENA
Foto: NKCelik.ba
Foto: NKCelik.ba
Prozivkom obavljenom na Bilinom polju i prvim treningom pripreme za proljetni dio polusezone danas su počeli nogometaši Čelika.

Okupljenim nogometašima obratili su se Nermin Šabić, sportski direktor, Mirsad Čizmo, predsjednik, i Omer Kopić, šef stručnog štaba Čelika, a pozdravne riječi igračima je uputio i Husejin Smajlović, načelnik općine Zenice.

"Do 5. februara, kada putujemo na desetodnevne pripreme u Pulu, trenirat ćemo na dva stadiona i u Gradskoj areni u našem gradu. Imamo samo jedan cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH i ja vjerujem da ćemo uz nekoliko igračkih pojačanja, u veznom redu i napadu, navijačima donijeti više radosti nego jesenas", rekao je trener Kopić.

Prozivci nisu prisustvovli Bojan Marković, Mahir Karić i Phil Jackson, kojim je stručni štab odobrio kašnjenje na pripreme, te Rajko Vidović, koji će karijeru nastaviti u Vijetnamu. Ranije su Čelik napustili Bojan Puzigaća i Zoran Deket.

Od novih nogometaša, pripremema zeničkog premijerligaša prvog radnog dana priključili su se Elvis Sadiković i Dženan Krajišnik.