Nogomet
11

Nogometaši Čelika dočekuju Zrinjski: Bit će teška utakmica, ali ćemo se boriti

Piše: E. M.
Detalj sa konferencije za novinare NK Čelik (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
Emir Jusić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika u sklopu 19. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju će ugostiti ekipu Zrinjskog, a iz štaba zeničkog premijerligaša su istakli da očekuju dobru utakmicu i veliku podršku s tribina.

Nogometni klub Čelik u nastavak sezone BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine ulazi s velim promjenama nabolje. Najjače oružje izabranika Nedima Jusufbegovića u nastavku sezone bit će navijači koji će s tribina stadiona Bilino Polje nakon skoro tri godine navijati.

Na današnjoj konferenciji za novinare šef stručnog štaba NK Čelik Nedim Jusufbegović je istakao kako očekuju kvalitetnog protivnika i tešku utakmicu.

"Ova utakmica je kao i svaka druga koja će biti u ovom dijelu prvenstva. Igramo protiv jednog veoma zahtjevnog protivnika, najboljeg u državi i svjesni smo da su oni favoriti. Mi imamo svoje kvalitete i vještine, a pobjeda je ono na što ćemo ići bez obzira na njihovu snagu i kvalitet", poručio je Jusufbegović.

Kapiten NK Čelik Emir Jusić je istakao kako je zeničkom premijerligašu u nastavku sezone svaki bod bitan.

"Šef je rekao da je Zrinjski izuzetno kvalitetna ekipa i to nije sporno. Njihovo mjesto na tabeli govori o kakvom protivniku je riječ, ali mi koji igramo u ovom klubu doveli smo se u situaciju da nam je svaki bod bitan. Mi ćemo dati svoj maksimum da pokušamo pobijediti. Sigurno je da će biti teško, ali uz pomoć naših navijača skakat ćemo na glavu za loptu. Ja vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat, a moja želja je da zajedno s navijačima proslavimo tri boda", izjavio je Jusić.

Stručni štab NK Čelik u svoj tim doveo je i psihologa koji će pomoći igračima da psihološki spremni dočekaju svaku utakmicu. Jusufbegović je dodao kako će na teren istrčati igrači koji su se isprofilirali kroz pripreme i oni koji budu u najboljoj formi.

Iz Nogometnog kluba Čelik pozvali su sve navijače da se u što većem broju odazovu utakmici sa Zrinjskim koja je na rasporedu u subotu od 17 sati.