Amar Rayhan Brkić
1

Nogometaš porijeklom iz BiH nastupa za Indoneziju, od vrućine u Jakarti ga boli glava

N. M.
Brkić slavi gol u dresu Indonezije (Foto: Instagram)
Brkić slavi gol u dresu Indonezije (Foto: Instagram)
Nogometaši porijeklom iz Bosne i Hercegovine rasuti su po cijelom svijetu, a najnovija zanimljiva priča dolazi iz daleke Indonezije, za čiju reprezentaciju nastupa Amar Rayhan Brkić.

Brkić ima tek 16 godina i nastupa za omladinske selekcije Hoffenheima, a odlučio je i da se odazove pozivu u U-17 reprezentaciju Indonezije, zemlje iz koje dolazi njegova majka.

Brkić je rođen u njemačkom Frankfurtu, gdje su se upoznali njegovi roditelji. Naravno, Amarov otac je iz BiH, a u Frankfurtu je oženio Indonežanku i oboje su doktori medicine. Amar ima i brata Saida Aalima koji je također nogometaš, a on nastupa u akademiji Eintrachta iz Frankfurta.

S kadetskom reprezentacijom Indonezije se Brkić trenutno sprema za Svjetsko prvenstvo za nogometaše do 17 godina.

"Prvi trening u Jakarti mi je bio težak. Vrijeme je bilo jako vruće za mene, nakon treninga me malo boljela glava", rekao je Brkić za CNN Indonesia nakon dolaska na okupljanje reprezentacije.

Inače, u Jakarti je ovih dana temperatura u prosjeku na 34 stepena Celzija, uz vlažnost vazduha od 70 posto koja pravi dodatni problem.

Brkić se najbolje snalazi na krilnim pozicijama, a za kadetski (U-17) tim njemačkog bundesligaša Hoffenheima je ove sezone postigao tri gola na osam utakmica.