Promijenio ishranu
326

Nogometaš iz Srbije tvrdi: Vegan sam i zbog toga imam više snage na treninzima

K. H.
Nemanja Gudelj (Foto: EPA-EFE)
Nemanja Gudelj (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski nogometaš Nemanja Gudelj u intervjuu za španske medije otkrio je detalje o načinu na koji se hrani i kako vodi računa o zdravlju rekavši kako već šest godina živi kao vegan.

On je kazao da ima poseban režim ishrane koji mu je vremenom pomogao da ima više snage na treninzima te je nakon toga detaljnije opisao kako se hrani, šta jede ujutru, a šta mu je posljednji obrok u danu.

"Trudim se da maksimalno vodim računa o sebi, a na dan utakmice unosim u organizam manje hrane nego inače. U ovakvom režimu ishrane bitno je da svako sebi odredi dijetu koja mu prija, nije pametno za doručak jesti 'tešku' hranu, a ja se trudim popiti pet ili šest sokova. Posljednji obrok u danu mora biti voće, a na kraju svega osjećam da imam puno više energije na treninzima", kazao je Gudelj.

Gudelj je nakon toga otkrio da govori čak šest različitih jezika.

"Kada sam kući, onda pričam na srbijanskom jeziku. Znam i nizozemski jer sam dvije decenije proveo tamo, u školi sam naučio njemački jezik, a savladao sam i portugalski dok sam bio u Sportingu. Također, znam španski jezik i podrazumijeva se na govorim i engleski", otkrio je Gudelj.

Gudelj je trenutno član španske Seville, a ranije je igrao za Sporting, Ajax, AZ i NAC Bredu, a kratko je bio u Tianjinu i Guangzhou.