Više od igre
286

Nogomet pobijedio geopolitičku krizu: Scena nakon utakmice između SAD-a i Irana će obići svijet

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Iako je jučerašnji duel između Irana i Sjedinjenih Američkih Država imao nešto drugačiju najavu zbog geopolitičkih previranja između ove dvije države, scena s kraja utakmica između nogometaša jedne i druge selekcije oduševila je svjetsku javnost i još jednom pokazala kakvu moć spajanja i pomirenja može imati nogomet.
Naime, nakon utakmice u kojoj su Sjedinjene Američke Države slavile rezultatom 1:0 protiv Irana, američki nogometaš Antonee Robinson tješio je vidno potresenog Iranca Ramina Rezaiana te mu poslužio kao "rame za plakanje", što je scena koja je postala vrlo popularna na društvenim mrežama i koja je ujedno pokazala kakvu moć sport posjeduje.
I dok među spomenute dvije zemlje već godinama traje geopolitička kriza, sport i nogomet su na najbolji mogući način prikazali razliku između politike i onoga što ljudi u stvarnosti jesu i predstavljaju.

Zagrljaj i utjeha Amerikanca prema utučenom Irancu svakako je scena koja će obići svijet i jedna od najboljih koje smo vidjeli na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Podsjećamo, iz grupe B, u kojoj su igrali Iran i Sjedinjene Američke Države, prolazak u grupnu fazu osigurale su Engleska i SAD, dok su Iran i Vels završili nastup na Mundijalu u grupnoj fazi.