Liga prvaka
48

Noć nevjerovatnih preokreta: Atletico i Šahtar slavili nakon što su bili na koljenima

N. K.
Atletico - Feyenoord (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Atletica pobijedili su na Metropolitano stadionu u 2. kolu Lige prvaka ekipu Feyenoorda rezultatom 3:2 te su tako ostvarili prvi trijumf u novoj sezoni elitnog evropskog nogometnog takmičenja.

Madridski klub se ipak namučio da dođe do tri boda. Prvi šok je uslijedio već u sedmoj minuti kada je Hermoso postigao autogol, ali pet minuta kasnije Morata je vratio sve na početak.

Novi hladan tuš za domaće uslijedio je u 34. minuti kada je Hancko postigao drugi pogodak za Feyenoord, ali se Atletico nije predavao i u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena preko Griezmanna je došao do novog izjednačenja.

Samo dvije minute igre u nastavku bile se su dovoljne Atleticu da preokrene rezultat, a strijelac je ponovo bio večeras raspoloženi Morata.

Atletico sada ima četiri osvojena boda iz prva dva kola, dok je Feyenoord ostao na tri. Lazio (jedan bod) i Celtic (bez bodova) svoj meč igraju večeras. U narednom kolu Atletico gostuje Celticu, dok će Feyenoord ugostiti Lazio.

Šahtar je u drugoj utakmici koja se igrala od 18:45 sati savladao Antwerp u gostima rezultatom 3:2. Strijelci za domaće bio je Muja i Balikwisha, dok su za ukrajinski tim pogađali dvostruki strijelac Sikan i Rakitskji. Treba istaći da je Antwerp imao vodstvo od 2:0 na poluvremenu, ali je na kraju izgubio 3:2 te da je Alderweireld u sedmoj minuti sudijske nadoknade promašio penal za izjednačenje.

Ukrajinska ekipa je tako stigla do prva tri boda u Ligi prvaka, a Antwerp je i dalje bez bodova nakon dva odigrana kola.

Grupa E:

Atletico - Feyenoord 3:2 (Morata 12', 47', Griezmann 45+4' - Hermoso ag. 7', Hancko 34')

Tabela:

Grupa H:

Antwerp - Šahtar 2:3 (Muja 3', Balikwisha 33' - Sikan 48', 76', Rakitskji 71')

Tabela: