Nogomet
0

NK Čelik uputio žalbu NSBiH

FENA
Upravni odbor Nogometnog kluba Čelik jučer je na adresu NSBiH, Komisije za sudije i suđenje, Stručne komisije i Izvršnog odbora NSBiH uputio zvaničnu žalbu na suđenje Midhata Arnautovića na utakmici 14. kola Premijer lige BiH igranoj u srijedu između Orašja i Čelika.

Zenički klub, koji je u ovoj utakmici poražen sa 3:0, odmah nakon meča izdao je saopćenje za javnost u kojem je sudiju Arnautovića optužio da je u 9. i 18. minuti svirao nepostojeće jedanaesterce u korist domaćina, da je namjerno žuti karton dodijelio njihovom igraču Almiru Hasanoviću, a ne Adinu Džafiću, kako Hasanović ne bi mogao igrati protiv Sarajeva, kao i da je Čelikovog igrača Zorana Novakovića vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

«Zahtijevamo da takmičarski organi Premijer lige BiH još jednom provjere događaje na spomenutoj utakmici, za što imaju uvid putem video snimaka utakmice. Sačuvajte regularnost takmičenja, sačuvajte NK Čelik, ali i druge klubove od ovakvih sudija i kontrolora poput Edvina Medića», stoji u dopisu koji je NK Čelik dostavio Nogometnom savezu BiH.