SP nogometašica
0

VIDEO / Njemice u četvrtfinale kao pobjednice grupe A

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometašice Njemačke savladale su Francuskinje 4-2 u 3. kolu grupe A Svjetskog prvenstva čiji su domaćin i tako se plasirale u četvrtfinale s tri ostvarene pobjede.

Nakon pobjeda protiv Nigerijki i Kanađanki Njemice su pred 45.867 gledatelja u Mönchengladbachu savladale i Francuskinje u direktnoj borbi za prvo mjesto. Dva je gola u trijumfu Njemica zabila Inka Grings, a po jednog Kerestin Garefrekes i Celia Okoyino da Mbabi.

Za poraženu ekipu zabile su Marie-Laure Delie i Laura Georges, a valja reći i da su Francuskinje od 65. minute igrale bez golmana Berangere Sapowicz koja je isključena nakon prekršaja nad Fatmire Bajramaj.

U drugom susretu grupe odigranom u Dresdenu Nigerijke su upisale utješnu pobjedu protiv Kanade 1-0 golom Perpetue Nkwoche iz 84. minute.

U četvrtfinalu će Njemice odmjeriti snage protiv Japanki, a njihov je susret na rasporedu u subotu u Wolfsburgu. Francuskinje će se istog dana za polufinale boriti s Engleskinjama u Leverkusenu.

SP nogometašica, grupa A, 3. kolo:

Kanada – Nigerija 0-1 (Nkwocha 84) Njemačka – Francuska 4-2 (Delie 56, Georges 72 / Garefrekes 25, Grings 32, 68-11m, Mbabi 89)

Tabela:

  1. Njemačka 9
  2. Francuska 6
  3. Nigerija 3
  4. Kanada 0