Saigrač Zmajeva
36

Nizozemskog nogometaša nema dugo na terenima, sada je otkrio da ponovo ima rak

D. P.
Boetius tokom prve borbe s rakom (Foto: Instagram)
Boetius tokom prve borbe s rakom (Foto: Instagram)
Bivši reprezentativac Nizozemske Jean-Paul Boetius već neko vrijeme ne igra aktivno nogomet, iako je u najboljim godinama, a razlog je što mu se vratio rak limfnih čvorova.

Boetius (29) do ljeta bio je saigrač naših Harisa Tabakovića i Smaila Prevljaka u Herthi. Međutim, povukao se s terena, a sada je objavio da je razlog to što boluje od raka.

Putem Instagrama objavio je snažno saopćenje za javnost kojim je dirnuo sve fanove i prijatelje na društvenim mrežama. Naime, bivši reprezentativac Nizozemske mora na liječenje od raka drugi put.

Prethodno, izborio se s rakom limfnih čvorova, ali se on sada proširio na retroperitonealne čvorove, odnosno limfne čvorove u trbušnoj šupljini. Bit će podvrgnut kemoterapiji nakon koje slijedi rehabilitacija.

Ipak, Boetius je najavio povratak nogometu u kojem ga nema već nekoliko mjeseci te je poručio da željno iščekuje. Odmah je dobio veliku podršku nogometnog svijeta, a najviše od reprezentativaca Nizozemske s kojima je dijelio svlačionicu u nacionalnoj selekciji.

Boetius je karijeru počeo u Feyenoordu, a igrao je još za Basel, Genk i Mainz, prije dolaska u svoj posljednji klub Herthu.