Nogomet
17

Ništa od Mourinha? Sir Alex Ferguson i Pochettino uslikani u Londonu

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Direktor Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson i trener Tottenhama Mauricio Pochettino uslikani su nakon što su ručali skupa u Londonu, a to je bio povod za nove špekulacije od dolasku Pochettina na Old Trafford.

Manchester United je sinoć u zaostaloj utakmici 35. kola Premiershipa poražen od West Hama (3:2) na Boleyn Groundu čime je propustio šansu da u posljednje kolo uđe sa četvrte pozicije na tabeli. Taj je poraz dodatno smanjio šanse Louisu Van Gaalu za ostankom na klupi.

Već mjesecima se priča o odlasku Van Gaala s klupe, a kao njegova zamjena najviše se spominjao bivši trener Chelseaja Jose Mourinho.

Kao moguća opcija na klupi Uniteda, u slučaju otkaza Van Gaalu, spominjao se i Mauricio Pochettino, trener Tottenhama, a sada ta opcija izgleda još realnija nakon što su Pochettino i Ferguson uslikani skupa.

"Pochettino je fantastičan. Tottenham je imao loš učinak sa trenerima i tu nema sumnje. Imali su ih nekoliko tokom posljednjih godina, ali ovaj mladić ima samopouzdanje. Igra Tottenhama pokazatelj je njegovog rada", kazao je ranije Ferguson o Pochettinu.