Damir Rovčanin za Sarajevo-x.com
0

"Nisam siguran da ću ostati na Grbavici"

Piše: E. Isanović
Damir Rovčanin (Foto: fkzeljeznicar.com)
Damir Rovčanin (Foto: fkzeljeznicar.com)
Damir Rovčanin je prije izvjesnog vremena bio prva violina Željezničara. Predviđana mu je velika karijera. Ipak, povreda meniskusa ga je udaljila sa terena. Nakon povratka, dugogodišnji stanovnik Premijer lige BiH, nije opravdao očekivanja struke.

Priliku je dobivao na kapaljku. Mnogi navijači kojima je Željo blizak srcu reći će kako je Damir zaslužio veću minutažu. Nezadovoljan svojim statusom Rovčanin je nedavno zatražio raskid ugovora.

"Istina je da sam tražio papire, jer vrijeme prolazi, a ja ne igram. Željan sam utakmica. Sa 'plavima' sam vezan ugovorom do ljeta ove godine. Prvi šef struke, Amar Osim, mi je rekao da će sve biti jasno 17. januara kada počinju pripreme. Tada ću znati da li računaju na mene ili ne“, kaže Rovčanin za Sarajevo-x.com.

Napadač tim sa Grbavice naglasio je da će, u slučaju da ne dobije čiste papire, nastaviti individualno trenirati i čekati istek ugovora. Nakon toga bi otišao kao slobodan igrač.

Podvlači da ima ponuda.

"Ne brinem se za svoju budućnost. Naime, nekoliko klubova iz Premijer lige BiH me kontaktiralo i ponudilo saradnju. Osim toga zvali su me i van granica BiH. Međutim, moram vidjeti kako razmišljaju u Željezničaru. Ja sam još uvijek igrač pod ugovorom i poštovat ću svaku odluku“, kaže naš sagovornik.

Za kraj treba napomenuti da je Rovčanin karijeru poečo graditi u Holandiji. Dolaskom u BiH nastupao je u školi nogometa Bubamari gdje je bio najbolji strijelac omladinske lige.