Sabahudin Topalbećirević
0

"Nisam očekivao ovako pozitivne reakcije nakon intervjua sa Mamićem"

Razgovarao: E. Isanović
Sabahudin Topalbećirević
Sabahudin Topalbećirević
Popularna emisija "Treće poluvrijeme", koja se u nedjelju emitovala na TV1, izazvala je mnogo reakcija javnosti, naročito u susjednoj Hrvatskoj.

Gost bh. sportskog novinara Bahe Topalbećirevića bio je Zdravko Mamić, prvi čovjek zagrebačkog Dinama.

U intervjuu predsjednik "modrih" je otkrio nekoliko interesantnih informacija.

Dakako, najviše pažnje izazvala je najavljena Mamićeva tužba protiv Eduarda da Silve. Za Sarajevo-x.com Topalbećirević je otkrio kako je došlo do ovog razgovora.

"Dogovarali smo intervju 20 dana, tražio se pogodan termin. Nakon toga mi je portparol Dinama javio da su sve finese završene i da će me gospodin Mamić čekati u Dinamovom VIP-salonu. Stigao je tačno u sekundu. Bio je raspoložen i u vedrom tonu je započeo razgovor. Iako je emisija trajala 45 minuta, na snimanje je potrošeno dva sata i 10 minuta. Čak smo razmišljali da idemo sa dva serijala - 'Mamić1' i 'Mamić2'. Na kraju smo odustali", kaže Baho.

Topalbećirević naglašava da su dva ili tri pitanja bila nelagodna za prvog čovjeka Maksimira, ali je, ipak, pristojno odgovorio.

"Ovdje svakako treba spomenuti da je emisija snimljena prije desetak dana i da je zaista ekskluzivno, prvi put obznanio da će podnijeti tužbu protiv napadača Šahtara iz Donjecka, Eduarda da Silve. Emotivno je govorio o pomenutom nogometašu. Nakon njegovih riječi, zvalo me dosta novinara sa hrvatskih portala koji su željeli da prenesu tu vijest", kaže Topalbećirević i dodaje da nije očekivao ovako pozitivne reakcije.

Ovo nije prvi put da sportski novinar, koji je svojim emotivnim komentarima dizao na noge i navijače bh. reprezentacije, uzburka javnost u Hrvatskoj.

Naime, mnogi pamte njegov prenos utakmice Engleska – Hrvatska na Wembleyu, kada su “kockasti” nokautirali “tri lava” rezultatom 3-2 i onemogućili im plasman na kontinentalnu smotru nogometa podno Alpa 2008. Tada je radio na FTV-u.

Kako smo uspjeli saznati uskoro će na TV1 gostovati vrhunski svjetski sportisti. Između ostalog, u pripremi je reportaža iz kampa Chelseaja, a u sljedeću nedjelju gost će biti nekadašnji šef državne nogometne selekcije - Blaž Slišković.