Nogomet
0

Niko Kovač nakon eliminacije sa SP-a: Moja savjest je čista

Klix.ba
Niko Kovač (Foto: EPA)
Niko Kovač (Foto: EPA)
Selektor hrvatske fudbalske selekcije Niko Kovač javnosti je iz Brazila poručio da su momci koje predvodi razočarani nakon sinoćnje eliminacije sa Svjetskog prvenstva, ali da ipak život ide dalje.

"Možete zamisliti kakvo je raspoloženje. Sigurno je da su momci razočarani kao što smo mi svi jer nismo uspjeli u onom o čemu smo sanjali", rekao je Kovač na posljednjoj konferenciji za medije prije polaska reprezentacije za Hrvatsku.

Javnosti je prepustio da ocijeni njihov nastup na Mundijalu, a o svom angažmanu je rekao: "Mogu vam reći da je moja savjest i savijest mog stručnog štaba čista. Radili smo pola godine maksimalno što smo sebi zacrtali. U prve dvije utakmice pokazali smo moderan, lijep fudbal i jedino jučerašnja utakmica nije bila onakva kakvu smo si zacrtali. Imali smo 90 minuta, nismo htjeli po svaku cijenu gubiti".

Kako prenose hrvatski mediji, Kovač je u analizi sinoćnjeg poraza od Meksika sa 3:1 rekao da su protivnici u prekidima bili zreliji, te da su tako i riješili utakmicu.

" Do 70. minute nisu ugrozili naš gol iz igre, ali dobili su vjetar u leđa iz prekida. Čestitam im i radit ćemo na tome da sljedeći put budemo bolji", rekao je selektor Hrvatske.

Na neizbježno pitanje o eventualnom odlasku s klupe, poručio je: "Mislim da smo u ovih 6-7 mjeseci napravili puno toga, još ćemo raditi. Ako neko zaključi da možda neko ovo može bolje, ljudi moji..."