Esteban Cambiasso
0

"Nikada nismo izgubili vjeru u sebe"

Totalsport
Esteban Cambiasso (Foto: AP)
Esteban Cambiasso (Foto: AP)
Nogometaši milanskog Intera su ove srijede upisali prvu pobjedu u novembru. Slavlje protiv holandskog prvaka Twentea 1-0 im je ujedno donijelo prolaz u osminu finala Lige prvaka.

Kriza je opasno narušavala situaciju u evropskom i talijanskom prvaku. Imali su u studenom poraz od Tottenhama na White Hart Laneu, te dva remija i dva poraza u domaćoj Seriji A. Stromoglavili su se na šesto mjesto tabele domaćeg prvenstva, te se s pravom sve jače pričalo o mogućem odlasku Rafaela Beniteza s trenerske klupe.

No, minimalna pobjeda protiv Twentea, koju je pogotkom donio argentinski veznjak Esteban Cambiasso, je vratila prividni mir.

"Nikada nismo sumnjali u vlastite mogućnosti. Prošle sezone smo osvojili sve, a s obzirom da je ekipa ostala na okupu znali smo, i znamo još uvijek, da smo sposobni ponavljati jednako uspješne rezultate", rekao je strijelac Cambiasso i dodao:

"Ovaj prolaz dalje nam daje potreban mir i relaksira nas. Imali smo pad u igri zadnjih sedmica, ali on je bio logičan. Imamo veliki broj povrijeđenih igrača i to se mora nekako reflektirati. No, niko od nas nije klonuo duhom. Imamo vjere u sebe, našeg trenera i naše navijače. I idemo dalje, jer Inter to može."

Do kraja grupe A još se treba saznati ko će biti prvi, a ko drugi na tabeli. Konkurenti su Inter i Tottenham, a obje ekipe imaju po 10 bodova.