Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ultrasi Zrinjski, recite očevima, djedovima, da skinu veležov šal sa tavana!! HZ-RA!
JE SVINJSKI BIO U MUDIMA .
ovaj klub ce stvarno da zivi vjecno.. I U VATRU I U DIM I U PAKAO ZA NJIM RODJENIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
nama, kako rece,doslama nije ni bio cilj odbraniti velez, nego bosnjake u gradu, ono sto smo odbranili sad je nase, nas dosla, kontas pi.cko dijasporska, ko je tad mislio na velez...ocito je da nisi bio u ratu kad razmisljas tako (da se velez branio), da je bogd\'o velez ugasen i nikad mu se za trag ne znalo al da je bar jedna manje osoba poginula u mostaru branec svoj narod
@ja... Došl\'o, idi odakle si doš\'o, pa kopaj njivu u svojoj kasabi, da si ti Mostar branio, Veleža danas ne bi ni bilo.
veze ti nemaš, jer je bijeli brijeg napravljen 1958. a ne 1971. jer je 1971. on dograđivan zadnji put, pa kako je mogao biti napravljen za Zrinjski, kada nije ni postojao taj stadion prije drugog svjetskog rata, već je nakon II svj. rata napravljen, a što su ugroženi vaši nacionalni interesi to se zahvali Čoviću, koji je i dan danas Veležovac, samo ne smije da to kaže tj. neće, a svoje nacionalističke pričice ostavi za Hum, BB će se svakako rušiti, a tu će biti novo stambeno naselje, a gdje će Svinjski igrati - NIGDJE, pa vi kako god hoćete, Velež ne može niko uništiti, pa ni vi iskompleksirani ultrasi...
i treba da se u gradu pravi sto vise vjerskih objekata, i nikad vise nece i ne smije mostar biti komunisticki grad, dok je nas gacana, nevesinjaca, podvelezaca sa bosnjacke strane mostar nikad nece biti komunisticki, a vi sto pricate da je bio i da ce biti komunisticki zivite u iluziji, to ste svi vi koji ste pobjegli kad je grad trebalo braniti, pi.cke jede, puna vas skandinavija, pa sad kad dodjete u novi mostar koji nije vise komunisticki ne smijete kafu popit ako se to nama, koji smo ovdje u ratu bili, ne svidja...smijete samo ovako preko neta kad se ne zna vas identitet....
p.s. Bio sam na ovoj tekmi, ja tuge majko moja, poderasmo ih ko Večernje i na kraju ništa...al mi zato i dan-danas u ušima odjekuje - nas 50-60 Rođenih iz Sarajeva ulazimo na stadion, a cijela tribina urla \'Saraj\'vo, Saraj\'vo\' Još jednom - FORZA VELEŽ - JEDINI mostarski klub!
\'bem milu majku šugoslovensku svim idiotima koji rabe termin \'nacionalisti\'!!! Ovdje \'nacionalisti\' mogu biti samo i jedino BOŠNJACI/BOSANCI, ostali mogu biti samo i jedino OKUPATORI jer ovo majmuni nije Šugoslavija nego Bosna i Hercegovina! Nisam nikad bio komunista niti član neke stranke, \'mješanac\' sam muslimansko-katolički, iz Sarajeva, i samo ću reći ovo - F O R Z A V E L E Ž!!!
Mario, izgleda da se jedino ti ovdje praviš glup iz razloga što slabo pamtiš, a ko je doveo do svega ovoga nego srpsko-hrvatska buržoaska politika otjelotvorena u nacionalizmu na čelu sa Tuđmanom i Miloševićem !?
vi ili ste glupi ili se pravite glupi ja sam navijao za Velez kad je Velez bio Velez a ne sad kad to nije! Velez je bio simbol multi-etnicnosti , sad je simbol pateticnih morona koji zive u proslosti i ne vide da je Velez Bosnjacki klub! kad bude ponovo BMV opet cu navijat za njega! s postovanjem mario
Šta nekog boli što je bilo prije više od 20 godina. Po vašoj logici bi svake godine Forest Green morao biti u vrhu premier lige. A BB je gradski stadion, a ne klupski, a zajedničko prijeratnom i ovom sad veležu je samo ime. Po vašemu nitko nov ne bi smjeo osvajati prvenstva i LP, svi stariji klubovi sa starom slavom bi trebali imati privilegiju da budu među TOP5, itd.. Zato muslimani bez nebuloza više ;)
@ultras Ustašo, poruši onda stadion kojeg su komunisti napravili, pa onda igraj na toj svojoj livadi kakva je i bila prije nastanka SFRJ. Ne znam zašto uopšte spominješ tadašnji sastav, to su ljudi koji su srcem i dušom živili i igrali za Velež i grad Mostar. Nisu se busili u nikakvo hrvatstvo, bošnjaštvo ili srpstvo. Stoga je tvoje pominjanje sastava totalno iracionalno, da ne kažem glupo. Naravno da treba zabraniti klubove poput Zrinjskog, jer ste produkt buržoaskog nacionalizma koji širi mržnju i nasilje, kao što treba zabraniti i još mnoge druge klubove.
Koja je to masinerija bila.Tih godina sam ih uzivo gledao na Bilinom polju,Celik je poveo 2-0,a onda Tuce-Kajtaz-Juric se probude i utrpaju 5 komada Celiku.Citav stadion je na kraju tekme ustao i aplauzom ispratio istinske fudbalske majstore,sto se danas na zalost ne desaje na nasim stadionima.Samo mi nije jasno da se sve Velezove legende ne saberu i podrze i finansijski i strucno Velezovu omladinsku skolu,jer uz Zeljinu,je bila medju top 5 u ex-Yu.Koliko Velez ima legendi da svi daju po 10-20 hiljada mogli bi bum napraviti,mozda bi se mogla napraviti i Velezova fudbalska akademija,jer klub sa takvom istorijom i bivsim igracima to zasluzuje.Veliki pozdrav za sve RODJENE i sve ostale fudbalske navijace,kojima je samo sport na prvom mjestu,a za nacionalisticke uhljupe je stvarno krajnje vrijeme da posjete psihijatra.......sto prije,to bolje po njih..
velež je komunistički proljev, bio i ostao.
@neko Velež je klub koji je bio na vrhuncu slave za vrjeme Tita Petokraka na grbu stoji zato sto grb nije puno mjenjan od samog osnivanja 1922.Kad bi se Veležu skinula petokraka to bi bilo isto ko da opet struse Stari most.Mostar je komunisticki grad !
Eh to su bila vremena nase Veleža.A ne ovo sad klub koji je osnovan takozvane \"1905\" a nije postojao do 92 igra pod BB.Dok je bilo druga Tita bio bi Velež i sad u vrhu al sta je tu je