Serie A
35

Nezaustavljivi Vlahović nastavlja briljirati u Italiji, Pašalić postigao hat-trick

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipe Atlante i Fiorentine upisale su sigurne pobjede u prvim mečevima 15. kola italijanske Serije A.

Atalanta je na svom terenu u potpunosti razbila Veneziju i upisala pobjedu rezultatom 4:0, a heroj domaćeg tima bio je hrvatski veznjak Mario Pašalić koji je postigao hat-trick, drugi u karijeri za ovaj tim iz Bergama.

Prvo je u 7. minuti pogodio za 1:0, da bi samo pet minuta nakon toga postigao drugi gol. Koopmeiners u 57. minuti pogađa za 3:0 i faktički donosi pobjedu svom timu, a konačan rezultat postavio je Pašalić svojim trećim golom čime je kompletirao hat-trick.

Atalanta se ovom pobjedom popela na četvrtu poziciju na tabeli sa 31 osvojenim bodom, koliko ima i Inter.

U drugom meču koji je odigran u terminu od 18:30 sati, Fiorentina je na svom terenu nakon preokreta pobijedila Sampdoriju rezultatom 3:1.

Gosti bolje otvaraju meč i preko Gabbiadinija dolaze u vodstvo u 15. minuti, no do poluvremena Fiorentina je došla do preokreta i s tri pogotka riješila ovaj meč. Prvo je Callejon u 23. minuti pogodio za 1:1, Vlahović 12. golom u sezoni pogađa za 2:1, a Sottil u 45. pogađa za konačnih 3:1.

Vlahović je tako postao tek jedan od četiri strana igrača koji su postigli barem 29 pogodaka u jednoj kalendarskoj godini u Seriji A u posljednjih 69 godina, a prije njega to su uspjeli samo Ronaldo, Higuain i Crespo.

Ovom pobjedom Fiorentina se popela na šestu poziciju na tabeli sa 24 osvojena boda.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore