Eintracht bezopasan
17

Nezaustavljivi Napoli slavio u Frankfurtu i zakoračio ka četvrtfinalu Lige prvaka

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Napolija pobijedili su na Deutsche Bank Parku u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ekipu Eintrachta rezultatom 2:0 te su tako zakoračili ka plasmanu među osam najboljih ekipa Evrope.

Napolitanci su u prvom poluvremenu pokazali zašto se nalaze u odličnoj formi budući da su aposlutno dominirali na terenu. Imali su daleko veći posjed lopte i nekoliko dobrih prilika protiv dosta nemoćnih domaćina.

Devet minuta prije odlaska na odmor imao je Napoli do tada najbolju priliku za vodstvo. Međutim, sjajni golman domaćih Trapp odlično je procijenio udarac Kvaratskhelije i odbranio mu penal.

Ipak, samo četiri minute kasnije Napoli dolazi do zasluženog vodstva. Lozano je sjajno istrčao kontru po desnoj strani, potom uposlio Osimhena koji dobro prati akciju i šalje loptu u mrežu za 0:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Vrlo brzo nakon što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu njemački tim je ostao s igračem manje nakon što je Kolo Muani dobio direktni crveni karton zbog žestokog starta na nogu rivala.

Kazna je uslijedila sedam minuta kasnije. Kvaratskhelia se iskupio za promašen penal tako što je majstorski petom uposlio Di Lorenza koji rutinski pogađa za 0:2. Do kraja utakmice više nije bilo promjena pa ja Napoli napravio veliki posao u borbi za ulazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Revanš između Napolija i Eintrachta igra se 15. marta na stadionu Diego Armando Maradona.

Rezultat i strijelci:

Eintracht - Napoli 0:2 (Osimhen 40', Di Lorenzo 65')