Meč 12. kola Bundeslige
58

Nezaustavljivi Kane ponovo donio Bayernu pobjedu, neokrznuti su prošli Köln

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna pobijedili su na RheinEnergieStadionu u 12. kolu Bundeslige ekipu Kölna rezultatom 1:0 te su tako potvrdili odličnu formu upisavši šesti uzastopni ligaški trijumf.

Prvu priliku na utakmicu propustili su domaćini u 10. minuti kada je Neuer lagano odbranio udarac Thielmanna. Deset minuta kasnije Bayern je poveo. Bila je to odlična akcija Bavaraca, a Kane se po ko zna koji put našao na pravom mjestu u pravo vrijeme kako bi prikucao loptu u gol nakon odbrane golmana. Kaneu je to bio 18 pogodak u 12 utakmica koje je odigrao u Bundesligi.

Do kraja prvog poluvremena Bayern je mogao u još nekoliko navrata postići pogodak. Istakao se golman domaćih Schwabe koji je odlično odbranio udarce Choupo-Motinga i Comana, dok se Sane u jednoj dobroj situaciji spetljao i propustio veliku šansu.

I u nastavku utakmice Bayern je dominirao, a najbolje prilike imali su Sane i Coman. Dok je Sane bio izblokiran, Coman je pogodio prečku. Ipak, mreže se nisu tresle i ostalo je konačnih 1:0 za Bayern.

Bayern je večerašnjom pobjedom preskočio Bayer i zasjeo na prvo mjesto Bundeslige. Od Bayera ima bod više, ali i utakmicu više. S druge strane, Köln je pao na posljednju poziciju. U narednom kolu Bayern dočekuje Union Berlin, dok će Köln gostovati Darmstadtu.

Rezultat i strijelac:

Köln - Bayern 0:1 (Kane 20')

Tabela: