Nogomet
0

Nevjerovatan preokret Bournemoutha za pobjedu protiv Liverpoola

Piše: D. B.
(Foto: AFP)
U 14. kolu Premiershipa Bournemouth je bio domaćin Liverpoolu. Gosti su vodili dva puta, ali su domaći na kraju stigli do pobjede rezultatom 4:3.

Liverpool je odlično otvorio utakmicu s namjerom da upiše sva tri boda, a Redsi su poveli u 20. minuti golom Manea. Samo dvije minute kasnije je na 2:0 povisio Origi. To je bio rezultat prvog poluvremana.

U nastavku utakmice je Bournemouth smanjio rezultatski zaostatak. Dogodilo se to u 56. minuti kada je penal skrivio Milner, a Wilson dobru priliku s bijele tačke pretvorio u pogodak.

Međutim, Redsima nije trebalo mnogo vremena da povise vodstvo. Dobru akciju Liverpoola je u 64. minuti pogotkom završio Emre Can za 3:1 u korist ekipe s Anfielda.

No, potom su uslijedila dva brza gola domaćih. Obećavajući napad Bournemoutha je iskoristio Fraser u 76. minuti i smanjio zaostatak na jedan pogodak, a potom je dvije minute kasnije Cook pogodio za 3:3.

Velika borba domaćih nagrađena je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade utakmice, kada je pobjedu svojim golom Bournemouthu donio Ake.

Liverpool je treći na tabeli s 30 bodova, dok je Bournemouth deseti sa 18 bodova. Lider Chelsea ima 34 boda.