Serie A
52

Nervozni igrači Intera nisu pobijedili Sampdoriju, Džeko ušao s klupe umjesto bijesnog Lukakua

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera remizirali su protiv Sampdorije u gostima rezultatom 0:0 u meču 22. kola italijanske Serije A, a naš Edin Džeko šansu za igru dobio je u drugom dijelu igre.
Inter je puno bolje otvorio meč i već u drugoj minuti Lukaku je mogao pogoditi za vodstvo svog tima, ali mu je domaći golman sjajno odbranio pokušaj, da bi u 20. minuti Darmian propustio dobru šansu. Njegov udarac je otišao van okvira gola.

Do poluvremena nije bilo promjene rezultata, a novu šansu da Inter dođe u vodstvo imali su u 54. minuti kada je Dimarco šutirao preko gola. Calhanoglu je prijetio u 78. minuti, domaći čuvar mreže je opet bio na visini zadatka, a i pet minuta nakon toga je još jednom šutirao Calhanoglu, ovaj put pored gola.

Acerbi je imao sjajan pokušaj s distance u 92. minuti, no domaći golman, večeras prvo ime susreta, sjajno je odbranio njegov pokušaj.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio i Sampdorija je osvojila veliki bod u borbi za ostanak.

Edin Džeko u igru je ušao u 66. minuti umjesto Lukakua, a treba reći da se Belgijanac žestoko posvađao sa saigračem Barrellom na terenu u jednom trenutku i da mu je čak i prijetio zbog ponašanja.

U ranije odigranom meču, Verona je na domaćem terenu upisala pobjedu protiv Salernitane rezultatom 1:0, a jedini pogodak je postigao Ngonge u 31. minuti.

Tabela:

Standings provided by Sofascore