Razlaz s klubom
380

Nermin Bašić više nije trener Željezničara

E. K.
Nermin Bašić (Foto: A. L./Klix.ba)
Nermin Bašić (Foto: A. L./Klix.ba)
Fudbalski klub Željezničar ostao je bez šefa stručnog štaba budući da je dogovoren raskid saradnje s Nerminom Bašićem, potvrđeno je za portal Klix.ba.
Preostalo je još samo da se dogovore uslovi oko raskida ugovora, a onda će se Plavi okrenuti traženju njegovog nasljednika.

Po njega je koban bio posljednji poraz kojeg je zabilježio u meču protiv ekipe Igmana iz Konjica. Igman je slavio rezultatom 2:0, a to je Željezničaru bio sedmi poraz u posljednjih devet utakmica.

Bašić je Željezničar vodio na 26 utakmica u Premijer ligi BiH i Kupu naše zemlje kao i u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, zabilježio je deset pobjeda, 12 poraza i četiri remija.

Na klupi našeg najtrofejnijeg kluba je naslijedio Edisa Mulalića te uspio izboriti plasman u evropska takmičenja gdje su Plavi eliminisani u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu od Neftchija iz Azerbejdžana.

Dodajmo da je Željezničar trenutno osmoplasirani na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 15 osvojenih bodova. Plavi su u dosadašnjih 12 kola zabilježili pet pobjeda i sedam poraza te su trenutno od četvrtog mjesta koje vodi u Evropu udaljeni četiri boda uz utakmicu više.

Pod njegovim vodstvom Plavi su ispali i iz Kupa Bosne i Hercegovine od tuzlanske Slobode pa je jasno da je pred njegovim nasljednikom težak izazov da u nastavku prvenstva ekipi pokuša vratiti poljuljano samopouzdanje i proba izboriti novo učešće u evropskim takmičenjima.