Hrvati o Vahi i Ibričiću
0

"Nema stranca do Bosanca"

Sarajevo-x.com
Senijad Ibričić (Foto: Večernji.hr)
Senijad Ibričić (Foto: Večernji.hr)
Dva Bosanca i Hercegovca, Senijad Ibričić u dresu splitskog "Hajduka" i Vahid Halilhodžić na klupi "Dinama", doveli su dva najveća hrvatska kluba na prag Evropske lige. Hrvatski mediji puni su hvale o učinku našeg fudbalera i trenera, koje smatraju glavnim akterima vraćanja nade u hrvatski fudbal.

Halilhodžićev dolazak u "Dinamo" glavna je tema ljubitelja fudbala u susjednoj Hrvatskoj, a pažnju je zadržao i nakon izvanredne pobjede protiv "Gyora" na gostujućem terenu sa 2:0.

Portal Index.hr piše da je rukopis iskusnog mostarskog stručnjaka vidljiv već nakon prvih 45. minuta, ali je to još uvijek daleko od onoga čemu "trener svjetskog kova teži".

Index.hr ističe da je ovo najzrelija "Dinamova" utakmice sezone, u kojoj je Halilhodžić nastavio ono što je Zajec počeo, ali na nešto drugačijim principima.

Najčitaniji hrvatski portal nije štedio riječi hvale ni kada je riječ o igri bh. reprezentativca i "hajdučkog srca", Senijada Ibričića, pa su u naslovu teksta o utakmici virtuoznog Ibru nazvali "veličanstvenim".

Izuzetno cijenjeni kolumnista "Jutarnjeg lista" Tomislav Židak napisao je tekst pod naslovom "Nema stranca do Bosanca", u kojem se osvrnuo na predstave naših internacionalaca.

Židak piše da su u " naslovnim ulogama trijumfa hrvatskih timova bili Senijad Ibričić i Vahid Halilhodžić. Dvojica bosanskih legionara, jedan genijalni nogometaš i jedan trener svjetskih kapaciteta".

"Sportske novosti" nazvale su Ibričića genijalcem, koji je svojom liderskom ulogom nadahnuo Splićane, koji su deklasirali "Unireu", iako su gubili sa 1:0 u 34. minuti susreta.