Stigao u Doboj
34

Nekadašnji ofanzivac Partizana potpisao za Slogu, najavljen je kao veliko pojačanje

N. K.
Mihajlović na današnjem predstavljanju (Foto: FK Sloga)
Mihajlović na današnjem predstavljanju (Foto: FK Sloga)
Sloga Meridian dobila je veliko pojačanje u finišu jesenje polusezone. Na Luke je stigao nekadašnji prvotimac Partizana Nemanja Mihajlović koji je sa crno-bijelima osvojio duplu krunu 2017. godine, kao i Kup Srbije godinu ranije.
Mihajlović je zvanično predstavljen na danas održanoj konferenciji za novinare, dan prije prvenstvenog duela s Posušjem, a dogovorio je saradnju do kraja tekuće sezone.

Rođen je 1996. godine u Beogradu, karijeru je počeo u Radu, a najveći uspjesi vezuju mu se za klub iz Humske. U ljeto 2017. godine, Partizan je zamijenio Heerenveenom koji ga je tada platio 1,7 miliona eura, a u nizozemskom klubu se zadržao dvije i po godine, prije odlaska u Poljsku.

U ovoj zemlji nastupao je za Arku, a po napuštanju ovog kluba preselio se u Tursku gdje je branio boje Boluspora i Balikesirspora. Iz Turske se u septembru prošle godine vratio u Srbiju zaduživši opremu Spartaka s kojim je rastao prošlog ljeta.

"Već smo na polovini ove premijerligaške sezone tako da možemo da kažemo da smo već sagledali situaciju i kvalitet lige, ali i trenutno stanje naše ekipe i na neki način preduzimamo određene korake na igračkom kadru za nastavak sezone. Samim tim, uspostavili smo kontakt i saradnju s Nemanjom koji je od danas naš član i koji će sigurno svojim kvalitetom i radom u klubu doprinijeti ostvarenju naših ciljeva u ovoj sezoni, a to je prvenstveno opstanak, odnosno status premijerligaša i naredne sezone. O Nemanji kao igraču suvišno je da ja trošim ikakve riječi. On je jedno poznato ime na našim sportskim prostorima, a njemu želim sreću, sportsku i svu drugu, i da zajednički ostvarimo ciljeve", rekao je prvi čovjek kluba Miroslav Kršić na konferenciji za novinare, prenosi Mondo.

Mihajlović se, prilikom obraćanja novinarima, zahvalio upravi kluba na lijepim riječima koje, kako kažu, prijaju svakom igraču.

"Želim da naglasim da je o odluci o mom dolasku ovdje presudila želja ljudi koji su u klubu da dođem. Mnogo je drugačije kad osjetite toliku želju, da neko želi da vas vidi u svom klubu i da vjeruju u vas, tako da sam izuzetno sretan zbog lijepe dobrodošlice. Jučer sam stigao, upoznao se s igračima, odradili smo trening i mogu slobodno da kažem da period adaptacije neće dugo trajati. Mislim da ovdje imam sve što mi je potrebno da pružim maksimum i da pomognem klubu, da se na neki način odužim ljudima na ukazanom povjerenju. Da li će biti lako – neće, nijedan početak nije lak pa neće biti ni ovdje", istakao je Mihajlović, koji je nekoliko mjeseci bez kluba, ali vjeruje da to neće predstavljati veliki problem.