Wayne Rooney
0

"Neću se umoriti do Svjetskog prvenstva"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Napadač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Wayne Rooney igra najbolju sezonu svoje karijere. Iako je non-stop u pogonu, vjeruje da će sačuvati sjajnu formu i na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici…

Rooney je vodeći strijelac Premiershipa s 21 pogotkom, a neki nogometni analitičari skloni engleskoj reprezentaciji strahuju da će Manchesterov udarni adut potrošiti snagu i energiju u iscrpljujućoj sezoni i prije početka Svjetskog prvenstva. Ukoliko ''crveni vragovi'' budu napredovali u svim natjecanjima do kraja, Rooney bi do kraja sezone mogao prikupiti približno 70 utakmica.

"Vjerujem da neću 'izgorjeti' do Svjetskog prvenstva, bez obzira na to koliko nastupa prikupio do kraja sezone. Čak i ako ih bude 60, pa i 70, ostat ću svjež za Svjetsko prvenstvo. Ove sezone igram središnjeg napadača, pa je i moja fizička potrošnja ipak manja nego ranije kada sam igrao na krilu i ganjao protivničke braniče kada bi krenuli naprijed. Sada sam često usamljen u vrhu napada, ali je velika razlika za mene što petorica naših veznih nogometaša obavljaju lavovski dio posla u ekipi", objasnio je svoje gledište Rooney za News of the World.