Vahid Halilhodžić
0

"Neću otići i ako kiksamo na Afričkom kupu"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaše Obale Slonovače mnogi će proglasiti za favorita iz sjene na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Južnoafrička Republika.

Iako je Obala Slonovače u teškoj grupi s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom, mnogi joj proriču dobre rezultate, a shodno tome su i jedni od favorita na predstojećem Afričkom kupu nacija, koji se održava od 10. do 31. januara u Angoli.

Sa selektorske klupe Drogbu i ostale vodi 57-godišnji bosansko-hercegovački trener Vahid Halihodžić, kojem je jasno da se od njegove ekipe očekuju uspjesi. Na Afričkom kupu pogotovo, ali i na SP-u.

"Znam da smo favoriti na Afričkom kupu, no ne stavljam ogromno breme niti na svoja, niti na leđa igrača. Isto tako, neće biti nikakvih radikalnih poteza ako kiksamo na prvenstvu Afrike ili ne osvojimo trofej, koji nam već svi guraju pod nos. Ostajem selektori ako ne budemo prvi", rekao je Halihodžić i nastavio:

"Ne mogu uopće zamisliti da odlazim s ove dužnosti nakon što imam SP u rukama i zajedno smo ga izborili. Afrički kup jest važno, jako važno takmičenje, ali naši motivi na Svjetskom prvenstvu su možda još veći. Tamo imamo priliku osigurati našim navijačima nezapamćeno slavlje. Zapravo, idemo na oba takmičenja što dalje možemo", zaključio je Halihodžić.