Nogomet
0

Neće se inatiti FIFA-i: Barcelona do daljnjeg odgodila predstavljanje Suareza

Totalsport
Luis Suarez (Foto: EPA)
Luis Suarez (Foto: EPA)
Iz španskog nogometnog velikana Barcelone objavili su u ponedjeljak da se predstavljanje urugvajskog reprezentativca Luisa Suareza odgađa do daljnjeg.

Katalonci su prošle sedmice platili Liverpoolu 81 milion eura za Suareza, a u srijedu su ga namjeravali predstaviti javnosti. To, međutim, neće biti moguće jer je 27-godišnji napadač kažnjen četveromjesečnom zabranom učešća u svim nogometnim aktivnostima nakon što je na Svjetskom prvenstvu ugrizao talijanskog stopera Giorgija Chiellinija.

U Barceloni su mislili da su pronašli "rupu u zakonu" i da mogu organizovati predstavljanje u "neutralnoj" dvorani, izvan stadiona Camp Nou i klupskih prostorija. No, u nedjelju im je iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) stiglo jasno upozorenje da Suarez ne smije biti predstavljen nigdje, neovisno o mjestu radnje, ta da čak ne smije učestvovati ni u humanitarnim aktivnostima vezanim uz nogomet.

Katalonci su nakon toga odlučili da se neće inatiti FIFA-i, pa su objavili da je prezentacija odgođena do daljnjeg. To vjerovatno znači da će Suarez biti predstavljen javnosti tek na kraju oktobra kada mu ističe suspenzija, osim ako mu Međunarodni sportski sud (CAS) ne odluči smanjiti kaznu.

Suarez će se, inače, pojaviti u Barceloni kako bi upoznao nove saigrače i stručni štab, ali neće smjeti trenirati s timom.