Milovan Rajevac, selektor Gane
0

"Ne znam jesam li sretan ili tužan"

Totalsport
Milovan Rajevac (Foto: AP)
Milovan Rajevac (Foto: AP)
Srpski trener Milovan Rajevac, trenutno selektor Gane, vodio je svoju ekipu do pobjede baš protiv Srbije 1-0, na startu grupe D Svjetskog nogometnog prvenstva.

Pobjedu im je dobio Gyan sedam minuta prije kraja, kada je bio precizan s bijele tačke. Glavni "grešnik" za jedanaesterac je bio Zdravko Kuzmanović, koji je nepotrebno dirao u svom šesnaestercu loptu rukom u skoku, nakon što je ubačena s lijeve strane.

"Drago mi je što smo omogućili Africi da proslavi prvu pobjedu na ovom prvenstvu. Znam koliko to cijelom kontinentu znači i sada je vrijeme slavlja" počeo je priču na konferenciji za novinare Rajevac i nastavio:

"Hvala mojim igračima koji su danas bili fokusirani na naš dogovor od prve do zadnje minute. Nisu klonuli u niti jednom trenutku, a tako se jedino može i pobijediti bilo koja evropska ekipa".

Tada je Rajevac uhvatio zrak i sastavio tužno lice.

"Istovremeno sam jako tužan. Žao mi je što smo do te pobjede došli baš protiv moje Srbije. Teško mi je bilo vidjeti njihova tužna lica, ali želim im sve najbolje protiv Njemačke i Australije. Naravno, navijam za njih".