Ribery opet ljuti Nijemce
0

'Ne znam dokad ostajem u Bayernu'

Sarajevo-x.com
Zvijezda njemačkog Bayerna, Frank Ribery, zaintrigirao je mnoge fudbalske klubove nakon što je medijima izjavio da je 'otvoren za sve opcije', piše njemački Bild.

Francuski reprezentativac i igrač njemačkog Bayerna Frank Ribery nije htio potvrditi da u Bayernu ostaje do isteka ugovora 2011. godine.

'Da, imam četverogodišnji ugovor s Bayernom, ali neću povrditi da li i ostajem sve četiri godine. To mi je besmisleno jer ja sam uvijek otvoren za sve opcije', rekao je Bildu 25-godišnji Ribery.

Ova izjava poznatog fudbalera nimalo ne odgovara onoj koju je nedavno, također za Bild, dao Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Bayerna u kojoj tvrdi da će Ribery ostati u redovima njemačkog prvaka najmanje do 2011., a možda i duže.

Sportski mediji špekulišu o prelasku Riberyja u madridski Real koji je za njega bio zainteresiran prije Riberyjevog dolaska u Bayern.

Frank Ribery i prije je bio kritiziran od uprave kluba zbog iznošenja privatnog mišljenja o klubu novinarima, posebno nakon što je izjavio da Bayernu treba po jedan novi igrač na svim pozicijama.